“Vakantiegeld Samen Delen” Hendrik-Ido-Ambacht

Vakantiegeld Samen Delen” Hendrik-Ido-Ambacht

 Vier PKN kerken in Hendrik-Ido-Ambacht zijn in 2019 gestart met een gezamenlijk project: “Vakantiegeld Samen Delen”.

 Ook dit jaar vragen wij u om mee te doen. Meer dan drie honderd gezinnen in Hendrik-Ido-Ambacht leven in de bijstand en meer dan honderd gezinnen hebben een huurachterstand van meer dan een half jaar. De economie herstelt wel maar veel mensen merken daar niets van. Wij willen hier iets aan doen. Ook dit jaar vragen wij u om een bijdrage omdat wij, aan mensen die eigenlijk niet met vakantie kunnen, toch door uw hulp dit mogelijk kunnen maken. Wij weten hoe dankbaar deze mensen zijn dat anderen naar hen omkijken.

 Gedeelde vreugde is dubbele vreugde.Dat is in het kort de gedachte achter de actie “Vakantiegeld Samen Delen”.

 In mei ontvangen veel mensen hun vakantiegeld. Voor de één is dat meer, voor de ander minder of helemaal niets. Sta eens stil bij deze verschillen om iets van uw vakantiegeld te delen. Door uw gift stelt u mensen, die van een minimum moeten rondkomen, in staat om net even een keer iets extra’s te doen. Bijvoorbeeld een dagje uit met de (klein) kinderen. Maar misschien zijn er andere zaken nog meer nodig in het huishouden, dan zou het geld ook hieraan besteed kunnen worden.

 Het gaat ons om:  bewustwording om solidariteit

  •  Bewustwording van de grote verschillen die er in onze samenleving zijn en die alleen maar groter worden.
  •  Actieve solidariteit van diegenen die veel ontvangen, zij nodigen we uit om te delen met hen die weinig ontvangen. Zij die weinig hebben mogen actief vragen om een bijdrage.

Voor meer info ga naar: www.vakantiegeldsamendelenhia.nl