Zendingserfgoedkalender 2022 bestellen

Van het duister naar het licht.

Sinds 2015 verschijnt jaarlijks de Zendingserfgoedkalender. Een kalender in de traditie van de vroegere vertrouwde Missie-Zendings-Kalender (MZK). Dit leverde sindsdien vele positieve reacties op, zodat ook voor 2022 – in de traditie van de MZK – de Zendingserfgoedkalender wordt uitgegeven.

De Zendingserfgoedkalender 2022 toont ons Bijbelse verhalen door de in Iran geschoolde kunstenares Mahboobeh Salem. Van haar was eerder werk te zien in de Adventskerk in Assen.

De kalender geeft een introductie in de geschiedenis van Iran (het vroegere Perzië) en over de plek die de verschillende religies in dit grote land innemen.  Dat betreft vooral de strenge vorm van de islam in deze Islamitische Republiek, maar toch zijn er joodse en christelijke minderheden te vinden. Maar alleen de Armeense Apostolische Kerk en de Assyrische Kerk van Antiochië kunnen op enige erkenning rekenen, de meeste andere denominaties moeten in schuilkerken bijeenkomen. Mahboobeh Salem en haar gezin zijn om die reden ook het land van de ayatollahs ontvlucht. Verder vindt u informatie over vluchtelingen in Nederland en over de kunstenares zelf.

De Zendingserfgoedkalender 2022 is te bestellen voor 10 euro per stuk.

De opbrengst komt ten goede aan het project van ZWO.

Bestellen kan door middel van de intekenlijst in de hal van de kerk, of door een mail te sturen naar alvdven@gmail.com

U ontvangt de kalender als het geld is ontvangen op rekeningnummer NL45 RABO 0397600887

t.n.v. Taakgroep ZWO GER. KERK te Hendrik-Ido-Ambacht.

Namens ZWO,

Arie van der Ven,  alvdven@gmail.com