Veertigdagentijd en Pasen

Omdat Pasen elk jaar op een andere datum valt (het moment valt samen met de stand van de maan en die is geen jaar hetzelfde) verschuift ook de Veertigdagentijd. Dit jaar loopt de 40-dagentijd van aswoensdag 6 maart tot zaterdag 20 april. De laatste week van de lijdenstijd is de Goede Week en daarna vieren we Pasen.
Bewust toeleven naar dit moment kan op verschillende manieren.

Vespers: vanaf 6 maart, iedere woesdag.
U kunt de vespers bezoeken op de woensdagavonden in de Ark. Aanvang 19.30 uur.
Ps. Wie voor de vespers samen aan tafel wil is welkom om 18.45 uur in de Ark. Er wordt dan een kop soep geserveerd en u kunt zelf een boterham of iets anders te eten meenemen. Aanmelden is niet nodig.

Tearkalender:
U kunt iedere dag de Tearkalender lezen. In deze kalender staan per dag overdenkingen en praktische uitwerkingen ook voor kinderen is er een speciale bijlage. Ook dit jaar bieden we de kalender te koop aan. Tijdens de vespers wordt gebruik gemaakt van de onderwerpen uit de Tearkalender. Bestellen kan kijk op: 40dagenkalender.nl 

Bewust keuzes maken:
U kunt ook toeleven naar Pasen door bewuste keuzes te maken. Misschien geen alcohol drinken of niet snoepen of een avond geen internet. Even los van de dagelijkse sleur kan dit helpen om je blik te verruimen. Iets voor u? Op de Paasmorgen starten we deze feestdag met een gezamenlijk ontbijt. Om half 9 kunt u aanschuiven. Graag aanmelden via de intekenlijst in de hal van de kerk of per mail: riakool@xs4all.nl. Om de kosten te dekken vragen we een kleine vrijwillige bijdrage.
Welke keuze maakt u/jij? 
Namens V&T.