Vakantiegeld Samen Delen 2020

Vakantiegeld Samen Delen 2020

Een stukje uit Trouw van 10 december 2019: “Duizenden kinderen in Nederland gaan nooit op vakantie, krij-gen geen laptop, tablet of nieuwe kleren. Veel huishoudens leven in armoede en dat neemt niet af.”

Een jaar geleden lanceerden vier PKN kerken in HIA de actie Vakantiegeld Samen Delen, dit in navolging van wat er in andere plaatsen soms al jaren gedaan wordt. Het werd een groot succes. Zo’n 12.000 euro werd op gehaald. Velen die het nodig hadden konden geholpen worden.

Ook dit jaar willen wij u vragen om mee te doen, het is nodig. Acht procent van de Nederlandse gezinnen, paren en alleenstaanden hebben een laag inkomen. Iets meer dan drie procent van die mensen moet het zelfs al vier jaar of langer doen met een schaars inkomen. In totaal gaat het om zo’n 60.000 Nederlanders die het als alleenstaande met nog geen 1.000 euro en als stel met nog geen 1.500 euro en als gezin proberen rond te komen van minder dan 2.000 euro in de maand.

De economie herstelt maar veel mensen merken daar niets van. Nog altijd zijn er zo’n 264.000 kinderen, die deel uitmaken van een gezin dat met moeite in de eerste levensbehoefte kan voorzien. De jeugd die onze toekomst is verdient beter, zeker in een rijk land als Nederland.

Wij willen ook dit jaar hier iets aan doen, ook dit jaar vragen wij u om een bijdrage omdat wij aan mensen die eigenlijk niet met vakantie kunnen toch door uw hulp dit mogelijk kunnen maken. Wij weten hoe dankbaar deze mensen zijn dat anderen naar hen omkijken.

Heel graag willen wij gezinnen, paren en alleenstaanden die in aanmerking denken te komen voor een bijdrage oproepen om het deelname formulier te downloaden van de website en vul deze in. Geeft dit problemen, vraag hulp. De diakenen van de deelnemende kerken helpen u graag of weten de weg te vinden hoe u geholpen moet worden.

Namens Stuurgroep VSD,

Gerrit Rijkens