Programma: Startzondag en startweek september 2021

We hebben ons best gedaan om alle activiteiten te laten aansluiten bij het jaarthema “Van U is de Toekomst“.

I.v.m. de coronamaatregelen is het zeer belangrijk dat u zich voor deze activiteiten aanmeldt.

Hoe u zich kunt aanmelden staat onder dit overzicht vermeld. Bij elke activiteit staat een nummer. Als u zich aanmeldt hoeft u alleen maar uw naam en het nummer / de nummers te vermelden.

Alle activiteiten vinden plaats in en rond de kerk, tenzij anders vermeld.

 

Programma startweek: 

Dinsdag

7 september

Vandaag kunt u deelnemen aan ‘Aanhaken’. Dit begint om 10.00 uur (1)
Woensdag

8 september

Ook een bekende activiteit: Krant op Tafel. Aanvang 10.00 uur. (2)
Vrijdag

10 september

Vandaag bent u welkom in de hal van de kerk voor koffie bij Teus en een goed gesprek.

U kunt deze morgen een aandachtswandeling maken tussen 09.00 en 11.00 uur rond de kerk, zelf samen te stellen. Nadere informatie ligt in de kerk en krijgt u op vrijdagmorgen via de digitale kalender.

Om 20.00 uur beginnen we aan een muzikale avond: Toekomstmuziek op verzoek.

Er zijn enkele optredens en verder laten we op uw verzoek muziek zien en horen. U kunt verzoeknummers opgeven, net als vorig jaar, via

p.jfigee@freeler.nl of cjmeijer50@gmail.com.

In verband met ons thema geven we de voorkeur aan ‘toekomstmuziek’. Na afloop is er een drankje in de hal. De muziekavond is ook thuis te volgen via deze link

(3)
Zaterdag

11 september

Leny Stehouwer gaat met ons bloemen plukken bij Booij in Barendrecht. Om 10.00 uur verzamelen we bij de kerk. Na het plukken gaan we terug naar de kerk en zetten onze boeketten in de kerkzaal of de hal. Na de startzondag op 12 december neemt u uw eigen bloemen mee naar huis. De kosten bedragen maximaal 5 euro, af te rekenen met Leny.

Brengt u een schaartje of mesje mee!

(4)

 

Programma startzondag: 12 september

We beginnen ’s morgens om 10.00 uur met een feestelijke startdienst. Er is ook kinderkerk. Daarna is er koffie.

Vanaf 11.45 uur kunt u aan één van de volgende activiteiten deelnemen:

  • In de kerkzaal is er een lezing en discussie over Laudate Si o.l.v. Jelle van der Weijde. U kunt meer hierover lezen elders op de site (5)
  • Iedereen van 5 jaar en ouder kan aan de gang gaan met de creatieve verwerking van het jaarthema o.l.v. Sari Rolloos. (6)
  • U kunt deelnemen aan een duurzaamheidsspel om te ontdekken dat ieders bijdrage, groot of klein, telt. Het spel wordt gespeeld in één van de bijzalen van de kerk. (7)
  • Ook de allerkleinsten kunnen met Colinda Nugteren creatief bezig zijn met het jaarthema. (8)
  • Voor het kerkgebouw kunt u onder deskundige leiding een insectenhotel inrichten, ook eventueel een klein hotel zelf bouwen, en bloemen zaaien. (9)

Om 13.30 uur volgt een lunch. Tijdens de voorbereiding daarvan kunt u in de kerkzaal bekende liederen zingen o.l.v. Rein Smit of een wandelingetje maken. De kosten van deze lunch bedragen 5 euro per persoon, per gezin maximaal 15 euro. (10)

 Om 14.45 uur sluiten we de dag af met een verrassing!

 

Vervolg programma startweek: 

Dinsdag 14 september Kunt u o.l.v. Adriana Rijkens meditatief dansen. Aanvang 10.00 uur. (11)
Zaterdag

18 september

We gaan een mooie wandeling maken door de Crezeepolder verzorgd door het Zuid Hollands Landschap onder leiding van een gids. Vooraf, om 9.30 uur, drinken we koffie bij Hofstede de Paradijshoeve, waarna de wandeling plaatsvindt die ongeveer anderhalf uur duurt. Denk eraan dat u goed ter been moet zijn en het juiste schoeisel draagt.

 

Na de wandeling keren wij terug naar de Paradijshoeve waar een kleine proeverij plaatsvindt van streekproducten geserveerd met een toelichting.

Wat voorgezet wordt moet nog even een verrassing blijven. Een klein tipje van de sluier misschien: salade, soep, een hartig taartje en een sandwich. In ieder geval zeer de moeite waard. Tijdens de lunch wordt koffie, thee of fris geserveerd

De kosten voor de wandeling en de proeverij bedragen 15 euro per persoon, af te rekenen met Lex Figee.

Wij hopen op een ruime deelname. Nadere info bij Lex Figee (telefoon 681 83 18).

Het adres van de Paradijshoeve is Oostmolendijk 82, Ridderkerk.

(12)

 

 Aanmelden activiteiten startweek

U kunt zich op twee manieren aanmelden voor één of meer genummerde activiteiten. Op 22 en 29 augustus en op 5 september liggen lijsten klaar in de hal van de kerk waarop u zich kunt inschrijven.

  • U kunt ook een mailtje sturen naar Leny Stehouwer om zich aan te melden: lenyjan43@gmail.com. U hoeft alleen maar uw naam het nummer van de activiteit te vermelden. U kunt zich natuurlijk ook voor meer activiteiten aanmelden.
  • Voor de kerkdienst kunt u zich op de bekende manier aanmelden, per e-mail aanmelden@deopenhof-hia.nl of telefonisch op vrijdagmorgen 10 september via nummer 078-6813809.
  • Verzoeknummers voor de muzikale avond kunt u doorgeven aan jfigee@freeler.nl of cjmeijer50@gmail.com.