Op weg naar advent…

De herfstige grijze weken gaan langzaam over in de winter. In de kerk doen we het net even anders. Daar zijn deze donkere weken de eerste weken van een nieuw kerkelijk jaar. Tijdens deze donkere dagen beginnen we met de voorbereiding op het kerstfeest en kijken we al vooruit naar de grote feesten die we gaan vieren. Het paasfeest schemert al door de verhalen heen.

Ik heb het mooie Mariabeeldje weer een plekje gegeven op mijn bureau. Zo raak ik vast een beetje in de stemming. De fleurige Maria, die haar kind zo zachtjes wiegt, kreeg ik heel wat jaren geleden en ik vind haar nog steeds prachtig.

De komende weken kijken we uit naar het licht. We weten nog niet wat er straks mogelijk is, maar licht kunnen we altijd delen. Laten we in deze tijd, waarin we voor het tweede jaar beperkt zijn in onze mogelijkheden, vooral oog hebben voor wat wel kan. Deel een licht met elkaar, wees een engel voor een ander, houd je ogen en je hart open voor wie op je weg komt.

Ik wens u een gezegende adventstijd toe. Een tijd van vertrouwen en verlangen naar toekomst. Laten we met elkaar de wereld een beetje lichter kleuren.

Ds. Antoinette van der Wel, telefoon 06 – 10 81 26 31, dsavdwel@deopenhof-hia.nl