Op 15 september 2019 is het Startdag

De startzondag staat in het teken van  “Vieren doen we samen. Komt dat zien, komt dat zien!”

De startzondag heeft een andere opzet dan dat u gewend bent. Een nieuwe vorm en opbouw van de dag. Samen vieren, hoe zou je dat kunnen doen? Hoe zorgen we ervoor dat we allemaal een inbreng hebben tijdens de kerkdienst?  Het lijkt ons een uitdaging en hopelijk gaat u deze uitdaging met ons aan om een interactieve kerkdienst te organiseren. Deze dienst willen we door middel van workshops met elkaar voorbereiden. In kleine groepjes verzorgen we dus een onderdeel van de dienst van de startzondag. De workshops starten om 10.00 uur en de kerkdienst zelf begint dan om 12.15 uur.

Het thema van de dienst: ”Zien is meer dan kijken!”
Er zijn diverse workshops.

  • creaworkshop/kaarten maken, kaarten als groet van de gemeente voor degenen die er deze dag niet bij kunnen zijn.
  • workshop meditatie en gebed onder leiding van dominee Emöke van Bolhuis en Lein Geschiere. We denken na over de Bijbellezing en de gebeden die daarbij passen.
  • theaterworkshop/schimmenspel, het Bijbelverhaal wordt door middel van een schimmenspel uitgebeeld. Samen oefenen om het verhaal uit te beelden.
  • kookworkshop, het voorbereiden van de BBQ door het snijden van diverse groenten en het maken van salades en gerechten voor bij de BBQ.
  • bloemschikworkshop, samen met Leny Stehouwer kunt  u een liturgische bloemschikking maken.
  • creatief met papier, onder leiding van Sari Rolloos een kunstwerk maken.
  • workshop middengeneratie, onder leiding van Daniel Poesiat spreken over: ‘zicht op zingeving en geloven…kijk je mee!’. En we spelen escaperoom!
  • spelenworkshop, verschillende spelen voor jong en ouder passend bij het thema ‘zien’.
  • zangworkshop, liederen meerstemmig leren zingen onder leiding van Rein Smit. Deze liederen zingen we dan tijdens de dienst.

Tijdens de workshops krijgt u een kopje koffie/thee met een lekkere koek geserveerd!
Krijgt u al zin om mee te doen? Bij diverse workshop is er een limiet aan het aantal deelnemers. Bedenk dus voor welke workshop u zich wil aanmelden maar verzin ook wat uw tweede keus kan zijn. Ook voor kinderen is er bij alle workshops (soms beperkt) ruimte. Voor de allerkleinsten is er opvang tijdens de kerkdienst. Overdag kunnen ze met de ouders mee naar de workshops.
Na afloop van de dienst drinken we een glaasje en daarna start onze traditionele BBQ.
Op 1 en 8 september kunt u zich aanmelden in de kerk voor de BBQ en voor een workshop.Kosten BBQ 5 euro pp., en kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro. Max. 15 euro per gezin. Aanmelden kan ook via email: vent@deopenhof-hia.nl

We hopen dat Jan Stehouwer de ijskar weer kan regelen. Of dat gaat lukken is nog een verrassing.

Let op! Extra bericht: bij de workshop gegeven door Daniel er zal ook een escaperoom worden gespeeld!

Rond 16.00 uur sluiten we gezamenlijk deze dag af.
Doet u mee! Wij ZIEN u graag komen. Vieren doen we samen, kom het ZIEN!

Namens V&T,

Ria Kool-van Mourik