Kerkdiensten met Kerst en daarna tot nader order alleen nog via KerkTV te volgen

Kerkdiensten alleen via KerkTV te volgen. Geen bezoekers meer voor bijwonen van Kerkdiensten in de Open Hof

Vorige week zijn we in een lockdown gekomen. Het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven en gebruik te maken van de mogelijkheid om de kerkdiensten digitaal mee te maken.

We hadden oorspronkelijk gepland om de Kerstnachtdienst en de dienst op eerste Kerstdag etc. nog doorgang te laten vinden met de het  (strenge) veiligheidsprotocol dat we gebruiken.

Echter de recente ontwikkelingen van stijgende besmettingsaantallen, mutaties van het virus, meerdere kerken in onze omgeving sluiten de deuren voor bezoekers en zenden de diensten enkel digitaal uit, heeft het moderamen, in overleg met het college van Kerkrentmeesters doen besluiten om per direct te stoppen met het toelaten van bezoekers voor het bijwonen van kerkdiensten. Het is dus met directe ingang enkel mogelijk om de kerkdiensten via KerkTV te volgen. Het is verstandig om elk risico nu te  vermijden.

Deze maatregel blijft geldig tot de overheid een ruimere openstelling weer mogelijk maakt. Laten we ons ontfermen over die gemeenteleden die niet de mogelijkheid hebben de diensten digitaal mee te beleven. Misschien kunt u iemand uitnodigen om bij u thuis, op anderhalve meter, de dienst digitaal te volgen.

Het zijn sombere en ongewisse tijden maar het licht van Kerstmis kan en zal ons troosten en bemoedigen. Met deze gedachte in het achterhoofd wil ik u, ondanks alles, een gezegende Kerst toewensen

Chris Meijer, voorzitter kerkenraad