Lezing door Piet van Veldhuizen

Op woensdag 9 oktober is er ‘s avonds om 20:00 uur een lezing in de kerk De Open Hof, Schildmanstraat 72a. Het gaat over het boek “God 9.0 – De spirituele groeikansen van het christendom”. Dominee Piet van Veldhuizen, predikant in De Ark, heeft dit boek uit het Duits vertaald en zal erover vertellen. 

Over het boek:

De ontwikkelingspsychologie beschrijft de fasen waarin ons menselijk bewustzijn zich ontwikkelt: van zuigeling via kleuter naar peuter, scholier, puber – de lange weg naar rijpe volwassenheid. Als het goed is ontwikkelt ons geloof en ons Godsbeeld mee. Soms hoor je dat iemand liever een kinderlijk geloof houdt, maar een geloof dat niet pubert kan ook niet volwassen worden. Over die groei van het geloof, fase voor fase, gaat dit boek.

Het boek laat zien dat de Bijbel voor elk van de negen ontwikkelingsfasen woorden heeft. Fasen waaraan je ontgroeit, blijven altijd aanwezig als diepere lagen die je niet kunt missen, en om verder te groeien heb je vooral de ruimte nodig om voluit te zijn waar je bent. 

Wie het boek leest, wordt voortdurend uitgenodigd om in de spiegel te kijken. Soms is dat confronterend, soms ook een feest van herkenning.

De Nederlandse editie is een uitgave in eigen beheer van de auteurs. Op de site www.woordenmetzielenzin.nl kun je de eerste 12 pagina’s inzien. Het boek is op 9 oktober ook te koop. Normaliter kost het 22,95 euro maar op deze avond is het boek voor 20 euro te koop.

We heten u van harte welkom op deze avond.