Laatste nieuws

Samen zingen met Inspire2Live Choir


Op zondag 6 oktober staat de eerste zangdienst na de zomervakantie weer gepland in De Open Hof te Hendrik-Ido-Ambacht. Als gastkoor zal deze middag het Inspire2Live Choir medewerking verlenen. Dit koor treedt op in deze regio en organiseert en werkt al jaren mee aan Benefietconcerten, waarvan de opbrengst bestemd is voor de kankerbestrijding. Ieder jaar wordt er een goed doel gekozen en in 2019 is dat Support Casper (onderzoek naar alvleesklierkanker). Maar nu zal het koor dus voor het eerst in de zangdienst in De Open Hof optreden. Verder zal medewerking verleend worden door de sopraan Annelies Schep en de organist André de Jager. Het koor staat onder leiding van de bekende dirigent Peter Overduin. Belangstellenden kunnen vooraf per email een complete liturgie toegestuurd krijgen. Dat kan door een mail te sturen naar leenkoster53@gmail.com. De zangdienst begint om 17.00 uur. Aan de uitgang wordt er ook nu weer een collecte gehouden. En vanwege de medewerking van het Inspire2Live Choir heeft de zangdienstcommissie besloten dat de collecte deze keer ook be- stemd is voor Support Casper. De volgende zangdienst staat gepland op zondag 8 december 2019 met het Chr. Re- giokoor “Adonai” uit Waddinxveen.


Singelkoor


Zondag 6 oktober wordt er tijdens de dienst een optreden verzorgd door het Singelkoor uit Dordrecht. Het belooft een leuke dienst te worden waarbij de optredens van het koor zijn afgestemd met de voorganger ds. Groeneveld).

Het Singelkoor is een christelijk koor uit Dordrecht, hoe lang zij bestaan is onbekend maar waarschijnlijk zo rond de 45 jaar. Het koor bestaat uit 25 enthousiaste leden, die met elkaar tijdens kerkdiensten optredens verzorgen. Deze optredens vinden plaats in aangepaste kerkdiensten. Het Singelkoor heeft een vaste pianiste en dirigent. In 2018 heeft het koor een cd opgenomen met de titel “gewoon anders” want dit is precies wat het Singelkoor is. Een geweldig koor, maar op sommige gebieden anders en dat is prima!

De cd is dan ook een resultaat van hard werken, en hier zijn zij trots op. Iedereen is welkom bij het Singelkoor, er zijn geen grenzen in leeftijden of muzikaliteit. Zij repeteren iedere tweede en vierde dinsdag van de maand in de Wilhelminakerk in Dordrecht van 19.15 tot 20.30. Kom gerust eens kijken of mee repeteren, het koor is ook altijd blij met vrijwilligers.

Na de dienst is er de mogelijkheid om de CD te kopen (voor 10 euro).

We hopen jullie dan graag te zien bij de dienst op 6 oktober, om 10.00 uur in De Open Hof.

Namens de commissie Eredienst

Sietze Buist


Lezing door Piet van Veldhuizen


Op woensdag 9 oktober is er ‘s avonds om 20:00 uur een lezing in de kerk De Open Hof, Schildmanstraat 72a. Het gaat over het boek “God 9.0 – De spirituele groeikansen van het christendom”. Dominee Piet van Veldhuizen, predikant in De Ark, heeft dit boek uit het Duits vertaald en zal erover vertellen. 

Over het boek:

De ontwikkelingspsychologie beschrijft de fasen waarin ons menselijk bewustzijn zich ontwikkelt: van zuigeling via kleuter naar peuter, scholier, puber – de lange weg naar rijpe volwassenheid. Als het goed is ontwikkelt ons geloof en ons Godsbeeld mee. Soms hoor je dat iemand liever een kinderlijk geloof houdt, maar een geloof dat niet pubert kan ook niet volwassen worden. Over die groei van het geloof, fase voor fase, gaat dit boek.

Het boek laat zien dat de Bijbel voor elk van de negen ontwikkelingsfasen woorden heeft. Fasen waaraan je ontgroeit, blijven altijd aanwezig als diepere lagen die je niet kunt missen, en om verder te groeien heb je vooral de ruimte nodig om voluit te zijn waar je bent. 

Wie het boek leest, wordt voortdurend uitgenodigd
om in de spiegel te kijken. Soms is dat confronterend, soms ook een
feest van herkenning.

De Nederlandse editie is een uitgave in eigen beheer van de auteurs. Op de site www.woordenmetzielenzin.nl kun je de eerste 12 pagina’s inzien. Het boek is op 9 oktober ook te koop. Normaliter kost het 22,95 euro maar op deze avond is het boek voor 20 euro te koop.

We heten u van harte welkom op deze avond.


Aanhaken begint weer


Op dinsdag 17 september starten we weer met aanhaken. We beginnen om 10.00 uur en we eindigen om 11.30. Ik hoop dan iedereen weer te zien die het vorige seizoen is geweest om te haken en breien. Bent u nog nooit geweest? Kom dan gerust een keer vrijblijvend langs om te haken of breien. Er is wol aanwezig.
Bent u het breien of haken niet machtig. Wij helpen u graag.
Met vriendelijke groet,

Stella Koppelaar, Emmie Hilmert


Op 15 september 2019 is het Startdag


De startzondag staat in het teken van  “Vieren doen we samen. Komt dat zien, komt dat zien!”

De startzondag heeft een andere opzet dan dat u gewend bent. Een nieuwe vorm en opbouw van de dag. Samen vieren, hoe zou je dat kunnen doen? Hoe zorgen we ervoor dat we allemaal een inbreng hebben tijdens de kerkdienst?  Het lijkt ons een uitdaging en hopelijk gaat u deze uitdaging met ons aan om een interactieve kerkdienst te organiseren. Deze dienst willen we door middel van workshops met elkaar voorbereiden. In kleine groepjes verzorgen we dus een onderdeel van de dienst van de startzondag. De workshops starten om 10.00 uur en de kerkdienst zelf begint dan om 12.15 uur.

Het thema van de dienst: ”Zien is meer dan kijken!”
Er zijn diverse workshops.

  • creaworkshop/kaarten maken, kaarten als groet van de gemeente voor degenen die er deze dag niet bij kunnen zijn.
  • workshop meditatie en gebed onder leiding van dominee Emöke van Bolhuis en Lein Geschiere. We denken na over de Bijbellezing en de gebeden die daarbij passen.
  • theaterworkshop/schimmenspel, het Bijbelverhaal wordt door middel van een schimmenspel uitgebeeld. Samen oefenen om het verhaal uit te beelden.
  • kookworkshop, het voorbereiden van de BBQ door het snijden van diverse groenten en het maken van salades en gerechten voor bij de BBQ.
  • bloemschikworkshop, samen met Leny Stehouwer kunt  u een liturgische bloemschikking maken.
  • creatief met papier, onder leiding van Sari Rolloos een kunstwerk maken.
  • workshop middengeneratie, onder leiding van Daniel Poesiat spreken over: ‘zicht op zingeving en geloven…kijk je mee!’. En we spelen escaperoom!
  • spelenworkshop, verschillende spelen voor jong en ouder passend bij het thema ‘zien’.
  • zangworkshop, liederen meerstemmig leren zingen onder leiding van Rein Smit. Deze liederen zingen we dan tijdens de dienst.

Tijdens de workshops krijgt u een kopje koffie/thee met een lekkere koek geserveerd!
Krijgt u al zin om mee te doen? Bij diverse workshop is er een limiet aan het aantal deelnemers. Bedenk dus voor welke workshop u zich wil aanmelden maar verzin ook wat uw tweede keus kan zijn. Ook voor kinderen is er bij alle workshops (soms beperkt) ruimte. Voor de allerkleinsten is er opvang tijdens de kerkdienst. Overdag kunnen ze met de ouders mee naar de workshops.
Na afloop van de dienst drinken we een glaasje en daarna start onze traditionele BBQ.
Op 1 en 8 september kunt u zich aanmelden in de kerk voor de BBQ en voor een workshop.Kosten BBQ 5 euro pp., en kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro. Max. 15 euro per gezin. Aanmelden kan ook via email: vent@deopenhof-hia.nl

We hopen dat Jan Stehouwer de ijskar weer kan regelen. Of dat gaat lukken is nog een verrassing.

Let op! Extra bericht: bij de workshop gegeven door Daniel er zal ook een escaperoom worden gespeeld!

Rond 16.00 uur sluiten we gezamenlijk deze dag af.
Doet u mee! Wij ZIEN u graag komen. Vieren doen we samen, kom het ZIEN!

Namens V&T,

Ria Kool-van Mourik


Archief nieuws De Open Hof