Kerstengelenproject

Kerstengelenproject in de Adventstijd.

Vorig jaar hebben we voor de eerste keer het Kerstengelenproject georganiseerd gedurende de adventsweken. Anonieme kerstengelen gingen in elke adventsweek een kleine attentie bezorgen op een adres waar men wel wat extra aandacht kon gebruiken.

Ook dit jaar gaan we dit weer in gang zetten, want we hebben veel positieve reacties gekregen, van zowel ontvangers als van degenen die kerstengel waren.

Bijvoorbeeld: “Lieve kerstengel, wat heb je me verwend in de adventstijd. Ik ben er stil van dat je zo naar me hebt omgekeken. Vooral de aandacht heeft me goed gedaan. Bedankt voor al je goede zorgen.”

Om dit project weer te realiseren zijn er 2 ingrediënten nodig, n.l.:

  1. Gemeenteleden die als kerstengel in elke adventsweek (dus 4x) een kleine attentie willen bezorgen bij iemand (bijv. kaartje, kaarsje, gedicht, zelfgebakken koekjes, zelfgemaakte kerstdecoratie of iets anders creatiefs). Het is niet de bedoeling dat er wordt aangebeld, maar dat het voor de deur wordt neergezet of aan de deur wordt gehangen. Het gaat om het gebaar en het hoeft echt maar een kleinigheid te zijn.
  2. Namen van medemensen die in aanmerking komen voor deze extra aandacht: jong, oud, alleengaand, samen of een gezin. Dit mogen ook zeker mensen buiten onze gemeente van De Open Hof zijn.

Begin november zal er meer informatie over deze activiteit gegeven worden. We hopen natuurlijk dat er dit jaar nog meer kerstengelen zullen uitvliegen.

 

Anja van der Weijde