Terugblik ouderenbijeenkomst

Wat hebben we genoten van een prachtige en bijzondere kerstmiddag!

Na de opening zongen we mooie en bekende liederen en luisterden we  naar het verhaal: De soldaat die vergat dat hij soldaat was.

In de pauze was er gelegenheid voor het snoepen van advocaat met slagroom, een wijn of een sapje.  Het createam van Inspire2live had tafels ingericht met zelfgemaakte cadeautjes en met boeken. De opbrengst was voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

Het was gezellig en de sfeer werd nog geanimeerder toen twee dames van de muziekgroep Wronghel en Wei, ons verrasten met doedelzak en trom. We waanden ons direct in de middeleeuwen. Zij bespeelden allerlei muziekinstrumenten, zoals de draailier, een harp, diverse fluiten, mondharpjes, triangel, tamboerijn, luit, enz. Ook wij mochten wat instrumenten bespelen. En meezingen met een Latijnse tekst. Laat dat maar aan De Open Hoffers over.

De maaltijd was uitvoerig, met overheerlijke soep, salade en brood.

Wie dat wilde kon nog meer inkopen doen ten bate van het goede doel. En er was ook veel belangstelling voor de muziekinstrumenten die uitgestald lagen op een tafel. Kenners onder ons prezen het zuivere zingen van de dames.

Medewerking verleenden: Marianne Moerland; opening en sluiting, Rein Smit; piano , Marisca Euser; verhaal, Marja van Driel en Stella Koppelaar; bediening, Anneke van Driel en Sari van der Pijl; twee soorten soep, Ria de Jong; liturgie, Teus van Herk; in de ochtend alles klaargezet, heel druk in de middag en door tot ongeveer 12.00 uur in de avond. De muziek/zanggroep en verder enkele chauffeurs. Heel Hartelijk Dank allemaal!

Namens de diaconie:  Hans van Driel, Leny Stehouwer, Emmie Hilmert en Els Koningen.

Voor meer foto’s, kijk op http://www.deopenhof-hia.nl/album-2017/