Heleen Polinder van Tear in Ambacht – Een avond om niet snel te vergeten.

Op 7 februari kwam Heleen Polinder van de christelijke organisatie TEAR naar onze kerk om te vertellen over het delen van je leven in de praktijk van alledag, zoals in haar eigen gezin met 3 kinderen.

En u heeft echt iets gemist, want deze jonge vrouw kwam met inspirerende voorbeelden wat betreft het delen van je aandacht , je huis en je leven.

Bijvoorbeeld door de straatkrantverkoopster thuis uit te nodigen voor een kopje koffie en daarmee haar hele 6 koppige familie leerde kennen, waarmee nog steeds contact wordt onderhouden.

Zelf wordt ze geinspireerd door haar jaarlijkse reis voor Tear naar oa Tanzania, waar ze christenen ontmoet die ondanks het weinige dat ze bezitten delen wat ze hebben en gastvrij zijn voor anderen.

Zo zette ze ons aan het denken over de keuzes die wij maken in ons leven. Het hoeven geen grote gebaren te zijn maar juist dat stukje oprechte aandacht voor de ander. Begin in je eigen omgeving en combineer dingen zodat het geen extra inspanning vraagt.

Als voorbeeld vertelde Heleen dat ze samen ging joggen met een alleenstaande moeder bij haar uit de buurt. Joggen wilde ze toch en al joggend kreeg ze nu ook contact met deze moeder.

Veelal zijn we ieder op onze eigen wijze wel bezig ons leven te delen met anderen, door bezoekwerk, vrijwilligerswerk, helpen in de kringloopwinkel of bij de voedselbank.

Laten we echter om ons heen blijven kijken naar mensen die onze steun en aandacht nodig hebben. Het was waardevol om met elkaar van gedachten te wisselen, ervaringen te delen en van elkaar te leren!

V&T