Programma 22 mei: 125-jarig jubileum

Dit jaar bestaat de gereformeerde kerk van Hendrik-Ido-Ambacht 125 jaar. Op zondag 22 mei willen we dit met elkaar als gemeente vieren. We beginnen deze dag met een feestelijke dienst waaraan ook oud predikanten een bijdrage zullen leveren. Vervolgens is er tijd voor ontmoeting en een gezellig samenzijn. Ook is er een puzzeltocht. De dag zal worden beëindigd met een zangdienst.
Besloten is om deze dag ook aandacht te geven aan het Hospice “De Cirkel”. Via de collecte alsmede overige acties zullen we deze dag trachten zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Hospice.
We hopen op een mooie dag.

Programma voor 22 mei in De Open Hof

9.30 uur

Iedereen wordt om 9.30 uur in de hal van de kerk verwacht. We begroeten elkaar, ontvangen de gasten en drinken koffie.

10.00 uur

Om 10.00 uur begint de kerkdienst. Voorgangers zijn: Ds. M. Moerland, ds. C. Versteeg, ds. P.A.C. Bongers, ds. M. Kloppenburg, ds. W. Barendrecht en ds. C.K. Koekkoek.
Het sextet van de christelijke harmonievereniging ‘Het Geklank Des Konings’ uit Zwijndrecht verleent medewerking. Beter bekend als: Het sextet van Freek Slagman.
De enige collecte is bestemd voor het Hospice.

11.30 uur

Na afloop van de kerkdienst drinken we met elkaar koffie in de hal. Daar staan ook de veilingstukken die Freek Slagman later gaat veilen.
En wie wil, kan beginnen met een spannende puzzeltocht door het kerkgebouw.

12.30 uur

In de kerkzaal legt ds. Bertus van Dalfsen uit waarom het ook al weer zo belangrijk was dat we ons gingen afscheiden van de Hervormde Kerk om gereformeerd te worden. Daarna vertelt Kees Bax hoe dat was en ging in Ambacht met die eerste gereformeerden.

13.00 uur

We lunchen met elkaar. Voor iedereen die zich heeft opgegeven (voor 18 mei) staan er broodjes klaar. Wie zich niet heeft opgegeven is ook welkom, maar moet zelf iets te eten meenemen. Hoe u zich kunt opgeven, ziet u verderop in dit artikel.

14.00-14.10 uur

Het koor ‘Aangeraakt’ zingt in de kerkzaal.

14.30-15.00 uur

Veiling. Freek Slagman, die velen van ons nog kennen als ervaren veilingmeester zal spullen die onze gemeenteleden beschikbaar hebben gesteld, veilen. De opbrengst is niet voor onszelf, maar gaat naar het Hospice. Omdat sommige gemeenteleden hebben aangeven moeite te hebben met een veiling op zondag, is besloten dat er op 22 mei niets wordt betaald. Later kan iedereen geld overmaken op het speciale bankrekeningnummer NL17 RABO 0119 8688 57 ten name van de gereformeerde kerk te Hendrik-Ido-Ambacht. Op die rekening kunnen ook giften voor het Hospice worden gestort. En in de hal van de kerk zal een collectebus staan voor het Hospice.

15.00-15.15 uur

We zetten een paar mensen in het zonnetje en maken de prijswinnaar van de puzzeltocht bekend.

15.30-16.15 uur

We eindigen de dag met een zangdienst. Aan deze dienst werken de zeven koren mee die in onze kerk oefenen. Ds. M. Kloppenburg zal deze dienst leiden.

Lunch

De kerk biedt u een gratis lunch aan, maar dan willen we natuurlijk wel weten voor hoeveel mensen we broodjes moeten smeren. U kunt zich voor 18 mei opgeven voor de lunch via het mailadres: 125jaargereformeerdekerk@gmail.com En op zondag 15 mei kunt u zich in de hal van de kerk daarvoor opgeven.

Ten slotte

Vanaf 11.30 uur kunt u meedoen aan de puzzeltocht. Om de puzzel op te lossen moet u door het hele kerkgebouw lopen. Alleen lukt het vast niet, we hebben elkaar nodig. In de grote zaal van het Jeugdhuis kunt u kijken naar beelden en films van vroeger.
De kinderen van de kindervenendienst knutselen na afloop van de morgendienst in het jeugdhuis aan stenen.
En vanzelfsprekend is de dag ook bedoeld om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Als geruststelling voor mensen die daar bang voor zijn: Er komen geen toespraken in de kerkdienst of op een ander moment.