Laatste nieuws

Scholendienst jong & oud

Zondag 4 februari 10.00 uur is er weer een scholendienst.

Voorganger ds. M. Moerland met medewerking van Davey van der Hoeven.

De kinderen op school lezen, zingen en leren over de wonderen die Jezus op de Sabbat doet en de kritiek die hij daarover krijgt van de mensen.

Mag dat wel?’

Hoe zit het eigenlijk met de regels? Wanneer hoor je erbij? Of is dat helemaal niet belangrijk en zitten we een beetje gevangen in de regels. We zijn allemaal Kind van God, iedereen hoort daarbij!! De kleine baby Menno die deze dag gedoopt wordt hoort er ook al helemaal bij!

We zingen mooie liederen en de kinderen van de Tweestroom laten ons de werkstukken zien.

Hieronder de liedjes, leuk al om thuis te luisteren!

Kom en zie

https://www.youtube.com/watch?v=hDI8MxRIuPo

Weet je dat je een parel bent

https://www.youtube.com/watch?v=6IlFrBCs0mE

Laat de kinderen tot mij komen

https://www.youtube.com/watch?v=ukHyYwv_1F0

Kerstengelenproject een success!

Het kerstengelenproject 2017 zit erop. In de drie adventsweken hebben 23 kerstengelen vanuit De Open Hof drie keer onopgemerkt een kleine attentie bezorgd op een adres waar iemand woonde die wel wat extra aandacht kon gebruiken. Wat hebben we hartverwarmende reacties gekregen van zowel ontvangers als van kerstengelen zelf.

De anonieme bezoekjes werden heel erg gewaardeerd en men vond het heel bijzonder om op deze wijze verrast te worden.

Voor de kerstengelen was het best spannend om ongezien iets langs te brengen. Ze moesten ook creatief en vindingrijk zijn om elke keer wat anders te verzinnen of geduld hebben om bijvoorbeeld bij een adres in een flat binnen te komen. Maar het is allemaal gelukt en we willen alle kerstengelen bedanken voor hun tijd en inzet!

We kunnen terugkijken op een geslaagde actie,  die zeker vatbaar is voor herhaling. We hopen dan op nog meer aanmeldingen om kerstengel te zijn zodat we nog meer mensen kunnen verrassen.

 

Namens V&T en de coördinatoren van het Engelenproject ,

Anja van der Weijde

 

Sponsoren bedankt!

Afgelopen jaar op 8 december was de Kerstmarkt in De Open Hof. Het was erg druk en gezellig en er is veel geld opgehaald bestemd voor het goede doel: het de Kerk in Actie projecten ‘Versterk de kerk in het Midden Oosten’ en ‘Vluchtelingenhulp in regio’. Uiteraard was er ook dit jaar weer een loterij en dit had niet mogelijk geweest zonder de onderstaande sponsoren. Hartstikke bedankt!

 

Aannemingsbedrijf Jan Rijsdijk.; Bella Milano; De Groot Optiek; De Heeren van Ambacht; De Woonwulp interieurverzorging; Fysiotherapie Ambacht; G&W GezondheidsWinkel; Jewelstore & more; Joyful Juwels van Theodora den Hoed; Kapsalon PONS; KING kleding; N. D. de Koning fruit/groente; Leo Verhagen Slijterij & Wijnhandel; Livera lingerie; Manifesto kleding; Massagepraktijk-Ambacht, Anja van der Weijde; Mitra slijterij; Morgana, slaapkamercentrum de Heer; My skin en feet, pedicure Danielle Visker; Oosthoek rijwielhandel; Palm Party House; Pieter van Dongen, masseur; Praktijk@Balans, Marlies Kooijman; Schoonrijdersclub in Dordrecht; Sign Power; Smit mode; Sparreboom auto; van den Bor Visspecialiteiten Lourensplein; van Gorp autospuiterij; Van Pelt kappers; Van der Spoel, bakker; Verschoor service buro witgoed; Voordijk bakkerij; Willem Boon scharrelvleesspecialist.

Terugblik ouderenbijeenkomst

Wat hebben we genoten van een prachtige en bijzondere kerstmiddag!

Na de opening zongen we mooie en bekende liederen en luisterden we  naar het verhaal: De soldaat die vergat dat hij soldaat was.

In de pauze was er gelegenheid voor het snoepen van advocaat met slagroom, een wijn of een sapje.  Het createam van Inspire2live had tafels ingericht met zelfgemaakte cadeautjes en met boeken. De opbrengst was voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

Het was gezellig en de sfeer werd nog geanimeerder toen twee dames van de muziekgroep Wronghel en Wei, ons verrasten met doedelzak en trom. We waanden ons direct in de middeleeuwen. Zij bespeelden allerlei muziekinstrumenten, zoals de draailier, een harp, diverse fluiten, mondharpjes, triangel, tamboerijn, luit, enz. Ook wij mochten wat instrumenten bespelen. En meezingen met een Latijnse tekst. Laat dat maar aan De Open Hoffers over.

De maaltijd was uitvoerig, met overheerlijke soep, salade en brood.

Wie dat wilde kon nog meer inkopen doen ten bate van het goede doel. En er was ook veel belangstelling voor de muziekinstrumenten die uitgestald lagen op een tafel. Kenners onder ons prezen het zuivere zingen van de dames.

Medewerking verleenden: Marianne Moerland; opening en sluiting, Rein Smit; piano , Marisca Euser; verhaal, Marja van Driel en Stella Koppelaar; bediening, Anneke van Driel en Sari van der Pijl; twee soorten soep, Ria de Jong; liturgie, Teus van Herk; in de ochtend alles klaargezet, heel druk in de middag en door tot ongeveer 12.00 uur in de avond. De muziek/zanggroep en verder enkele chauffeurs. Heel Hartelijk Dank allemaal!

Namens de diaconie:  Hans van Driel, Leny Stehouwer, Emmie Hilmert en Els Koningen.

Voor meer foto’s, kijk op http://www.deopenhof-hia.nl/album-2017/

Ouderenmiddag in De Open Hof

Kerstmiddag in De Open Hof: een traditie waar de kerstbeleving, een mooi verhaal, een lekkere maaltijd, muziek en goed gezelschap samen komen.

Ook in 2017 wordt dit samenzijn weer door de diaconie georganiseerd. Ditmaal komen we bij elkaar en wel op dinsdag 19 december van 15.00 uur tot ongeveer 18.30 uur. Vanaf 14.30 uur is de kerk open.

De Ouderen Kerstmiddag is de gelegenheid elkaar bij te praten, maar ook om te genieten van een vertelling en prachtige muziek. Een duo van het middeleeuwse muziekgezelschap ‘Wronghel en Wei’ is bereid gevonden aan deze middag haar medewerking te verlenen.

Alle leden van onze gemeente die daarvoor in aanmerking komen, krijgen een persoonlijke uitnodiging van de diaconie. Deze uitnodigingen liggen op zondag 3 december klaar in de hal van de kerk, samen met een klein geschenk. Gemeenteleden worden opgeroepen één of enkele van die pakketjes mee te nemen en in de week daarop bij de geadresseerden te bezorgen.

 

Archief nieuws De Open Hof