Laatste nieuws

Kerst in stappen: zaterdag 15 december 2018: 18.00 uur

Kerst in stappen – zaterdag 15 december 2018: 18.00 uur

Op 15 december 2018 wordt opnieuw Kerst in Stappen georganiseerd door diverse kerken uit het dorp, dit jaar met het thema ‘Volg de Ster’.

Het evenement bestaat uit een prachtige kerstwandeling door Hendrik Ido Ambacht. Tijdens de wandeling zullen er tal van ervaringen en belevenissen rondom het kerstverhaal worden opgedaan.

De start van de wandeling is bij het gebouw Nieuwe Hoop (voormalige Sandido gebouw) aan de Reeweg 79. Tussen 18.00 uur en 19.00 uur kan worden gestart met de wandeling die dwars door het dorp loopt.

Een lange rij van lichtjes zal door Ambacht fonkelen, want alle kinderen krijgen een lichtje uitgereikt. Neem gerust vrienden en kennissen mee! Deze kerstwandeling is een laagdrempelige manier om het kerstverhaal ter sprake te brengen. Voor meer informatie zie facebook.com/kerstinstappen en Instagram @kerstinstappen

Met vriendelijke groet,

Jantine van Rijckevorsel namens de gehele organisatie van Kerst in Stappen

 

Samenzang 9 december 2018: 17:00 uur

Vandaag is er een zangdienst in de Open Hof. Het thema luidt deze keer “Zingen van Advent en Kerst”. Dit keer zal medewerking worden verleend door het Bethelkerkkoor uit Zwijndrecht o.l.v. Wim de Penning. Het orgel wordt bespeeld door André de Jager en bovendien zal trompettiste Jantine Kalkman medewerking verlenen.

Zingen van Advent en Kerst betekent dat u samenzangliederen kunt verwachten zoals: “Heft op uw hoofden poorten wijd” – “Nu daagt het in het oosten” en “Daar is uit ’s werelds duist’re wolken”. Maar we zingen ook “echte” kerstliederen, zoals “Eer zij God in onze dagen” en het “Ere zij God”. Dit laatste lied uiteraard met tegenstem van het koor. Uiteraard zullen het gedicht, een instrumentaal intermezzo en de fraaie beamerbeelden niet ontbreken.

Belangstellenden kunnen vooraf via email een complete liturgie toegestuurd krijgen. Dat kan door een mail te sturen naar leenkoster53@gmail.com. De zangdienst begint om 17.00 uur. Zoals gebruikelijk is de toegang gratis en aan einde van de dienst wordt een collecte gehouden voor de onkosten.

Gezellige Kerstmarkt op 7 december: 14.30 – 20.00 uur

Kerstmarkt op 7 december 2018

Vrijdag 7 december van 14.30 uur tot 20.00 uur bent u van harte welkom in De Open Hof.

We hebben wederom een gevarieerd programma :

 • Mooie zelfgemaakte kerststukjes te koop tegen scherpe prijzen
 • Diverse kraampjes met o.a. sieraden, fruit , planten en bloemen
 • Voldoende eten en drinken
 • Diverse activiteiten. Leuk om alvast te vermelden is dat we dit jaar een fotograaf hebben, die een mooie portretfoto van u kan maken.
 • En natuurlijk hebben we de bekende loterij met hele mooie prijzen en een spectaculaire hoofdprijs

Opbrengst is voor: Kerk in Actie Versterk de kerk in Syrië & vluchtelingen opvang in de regio

 

De Loterij met als hoofdprijs – een rondvlucht over zuid west Nederland.

 • Tijdens de kerstmarkt is er weer een loterij met wel 60!! prijzen.
 • Loten kunnen al in de voorverkoop worden gekocht. Ze kosten slechts 1 euro per lot.
 • Heeft u voor € 10,- loten gekocht, maar geen prijs in de loterij, dan heeft u recht op een fles projectwijn van uitstekende kwaliteit.
 • Op de website zullen de loterijprijzen met daarbij de sponsoren worden vermeld.
 • De trekking van de winnende loten vindt plaats om 20.00 uur.
 • Steun het project en koop loten! In de kerk liggen intekenlijsten.

 

Zaterdagavond cafe – 17 november, aanvang 20.00 uur

Zaca

Twee maal per seizoen is er Zaca. Het zaterdagavond café is de plaats om elkaar te ontmoeten. U kunt anderen spreken of luisteren naar muziek. Ook deze keer zijn er weer gemeenteleden aan het oefenen om een lied ten gehore te brengen. Op deze avond is er ruimte voor poëzie. Komt u luisteren zaterdag 17 november naar muziek en gedicht tijdens Zaca? We beginnen rond 20.00 uur met koffie/thee en gebak. De opbrengst van de barverkoop is voor een goed doel! We hopen dat u komt! Welkom!

 

Vierluik “Het moest zo zijn” : 31 oktober 14, 21 en 28 november

Vierluik “Het moest zo zijn”

Op woensdag 31 oktober (Hervormingsdag) hadeen we in de Bethelkerk in Zwijndrecht de eerste avond van ons nieuwe ‘vierkerkenproject’: professor René van Woudenberg, christelijk filosoof aan de VU, sprak over de vraag of er toeval bestaat.

Professor Van Woudenberg won dit najaar de essaywedstrijd van NRC Handelsblad en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen – over de vraag of er in  de wetenschap ruimte is voor religie.

Over ons project als geheel: Alweer voor het zevende jaar op rij organiseren de predikanten van de Bethelkerk, De Hoeksteen, De Open Hof en De Ark gezamenlijk een project rond een thema dat voor kerk en samenleving van belang is. Dit jaar op vier woensdagavonden: 31 oktober 14, 21 en 28 november. De folder ligt klaar in De Open Hof. Het thema is: “Het moest zo zijn” (Is alles voorbestemd of ligt alles nog open?). Aanleiding voor dit thema is de Nationale Synode van Dordrecht die precies 400 jaar geleden in november begon, waar de kerk zich op verzoek van de overheid uitsprak over de vrije wil en de voorbeschikking. Op een heel andere manier dan toen is die kwestie opnieuw actueel: is alles voorbestemd of gebeuren er veel dingen toevallig? Gaat alles in de kosmos via oorzaak en gevolg, zodat je de toekomst zou kunnen uitrekenen als je maar genoeg gegevens had? Hebben we een vrije wil of bepaalt de chemie in onze hersenen alles voor ons? En wat is de plek van God in al die dingen? We hopen op spannende bijeenkomsten!

Ds. Marianne Moerland

 

Archief nieuws De Open Hof