Kerstmarkt 2017

Vrijdag 8 december van 14.30 uur tot 20.00 uur bent u weer van harte welkom in De Open Hof, Dit jaar is de opbrengst van de kerstmarkt) bestemd voor het de Kerk in Actie projecten ‘Versterk de kerk in het Midden Oosten’ en ‘Vluchtelingenhulp in regio’.

We hebben weer een gevarieerd programma;

 • Vele kerststukjes
 • Bloemen en planten
 • Boeken markt
 • Kraampjes met onder andere sieraden en accessoires, nieuwe boeken, persoonlijke verzorgingsproducten, fruit en diverse soorten kaarsen en houders.
 • Er zijn activiteiten voor de kinderen;
 • Muziek van het projectkoor van 19.00 uur tot 20.00 uur.
 • Een loterij met mooie prijzen, de trekking begint om 20.00 uur.
 • Eten en drinken.
 • Diverse creatieve activiteiten.

Demonstratie Kerststollen bakken

Gerrit Rijkens gaat dit jaar met de hulp van 2 collega bakkers, kerststollen bakken. De lekkere geur zal de kerk weer vullen.

Bestel uw kerststol op tijd

U kunt voor het goede doel kerststollen bestellen die op basis van het recept van Gerrit Rijkens vooraf gebakken worden door de 3 bakkers. De kerststol met eerste klas ingrediënten en amandelspijs weegt ca. 1 kg en kost € 12,-. Graag voor 2 december uw bestelling opgeven op een intekenlijst in de kerk of door een mail te sturen naar: gerrit.rijkens@xs4all.nl. Tijdens de kerstmarkt kunt u de bestelde kerststollen ophalen.

Er kunnen ca. 30 kerststollen gebakken worden, bestel dus tijdig!

Eten en drinken

Geen zorgen om de maaltijd: in de kerk kunt u voor een redelijke prijs terecht voor smakelijke gerechten.

Erwtensoep zal er zijn volgens het alom gewaardeeerd recept van onze koster. Koos van

der Kruk gaat dit jaar wederom een heerlijke pompoen soep maken. Gerrit Rijkens maakt hierbij een brood van pompoenzadenmeel. Ook de frituurpan draait weer op volle toeren en belegde broodjes zijn aanwezig.

Diverse activiteiten

Voor jong en oud zijn er diverse bekende en nieuwe activiteiten. Een aantal creatieve mensen zullen smaakvolle producten aanbieden. Adriana Rijkens had vorig jaar veel succes met de verkoop van kaarsen, fraai gedecoreerde waxinelichtjes en kaarsen standaards. Marije en Carlijn verkopen mooie decoraties vervaardigd van vilt.

Er is een ruime keuze aan gesorteerde tweedehands boeken maar ook nieuwe boeken van Boeketcetera.

In diverse stands worden producten aangeboden zoals de projectwijn, groenten en fruit, diverse producten van Ambachtse Bedrijven, sieraden, verzorgingsproducten en nog veel meer.

Loterij met de hoofdprijs – een rondvlucht over zuid west Nederland.

Er is weer een loterij met aantrekkelijke prijzen. De loten kosten 1 euro per lot.

Er zijn veel mooie prijzen beschikbaar gesteld door de sponsoren. In totaal wel 60 stuks waaronder een prijs met een bon voor een rondvlucht over Zuidwest Nederland voor 2 personen. De eerste 6 prijzen zijn ongeveer €100,- of meer. Help dus mee met een goede voorverkoop! Er is een hoge kans op een prijs!

Heeft u voor € 10,- loten gekocht, maar geen prijs in de loterij, dan heeft u recht op een fles projectwijn van uitstekende kwaliteit. De loten kunnen in de voorverkoop worden gekocht en op de kerstmarkt zelf. Meer informatie is te verkrijgen bij David Scheele tel. 6813027 email davidscheele.hia@tele2.nl We houden de loterij weer volgens de oude regels (€ 1,- per lot) waarbij u altijd prijs hebt als u voor € 10,- aan loten koopt. Mocht u met minimaal 10 loten geen prijs gewonnen hebben dan heeft u recht op een fles projectwijn van uitstekende kwaliteit.

De trekking van de winnende loten vindt plaats om 20.00 uur.

Steun het project en koop loten!

Dankzij onderstaande sponsoren zijn er maar liefst 58 prijzen beschikbaar. De eerste 6 prijzen zijn ongeveer €100,- of meer. De lijst met prijzen is onderaan de pagina te vinden.

Aannemingsbedrijf Jan Rijsdijk.; Bella Milano; De Groot Optiek; De Heeren van Ambacht; De Woonwulp interieurverzorging; Fysiotherapie Ambacht; G&W GezondheidsWinkel; Jewelstore & more; Joyful Juwels van Theodora den Hoed; Kapsalon PONS; KING kleding; N. D. de Koning fruit/groente; Leo Verhagen Slijterij & Wijnhandel; Livera lingerie; Manifesto kleding; Massagepraktijk-Ambacht, Anja van der Weijde; Mitra slijterij; Morgana, slaapkamercentrum de Heer; My skin en feet, pedicure Danielle Visker; Oosthoek rijwielhandel; Palm Party House; Pieter van Dongen, masseur; Praktijk@Balans, Marlies Kooijman; Schoonrijdersclub in Dordrecht; Sign Power; Smit mode; Sparreboom auto; van den Bor Visspecialiteiten Lourensplein; van Gorp autospuiterij; Van Pelt kappers; Van der Spoel, bakker; Verschoor service buro witgoed; Voordijk bakkerij; Willem Boon scharrelvleesspecialist;

Wij rekenen weer op een gezellige kerstmarkt en uw komst!

 

Gezocht voor de kerstmarkt

 1. Vrijwilligers voor het maken van kerststukjes.

Vorig jaar hebben we met uw hulp circa 180 kerststukjes gemaakt. De kwaliteit was prima en er is een record opbrengst gehaald! Wij willen dit jaar ook weer een mooi aantal kerststukjes maken van een goede kwaliteit.

Komt u helpen?

We doen een oproep aan iedereen, jong en oud, vrouwen en mannen, ervaren en minder ervaren om kerststukjes te komen maken. Neem ook vrienden of familieleden mee.

Leny Stehouwer begeleidt het maken van de kerststukjes weer. Er wordt gezorgd voor een grote variëteit aan groen, bloemen, diverse decoratiematerialen en schalen.

Heeft u thuis nog potten, vazen en schalen neem die dan graag mee evenals een mesje en/of snoeischaar.

De kerststukjes worden dit jaar gemaakt op:

woensdag 6 december ’s middags 14.30 – 17.00 uur en ’s avonds 19.00 – 21.00 uur.

Donderdag 7 december ’s middags 14.30 – 17.00 uur. Koffie en/of thee wordt verzorgd.

Bezoekers van de kerstmarkt verbazen zich over de sierlijke kerststukjes die voor redelijke prijzen in diverse prijsklassen beschikbaar zijn. Laten we ze dit jaar weer verrassen.

Aanmelden kan via de intekenlijsten in de kerk, telefonisch bij de ZWO leden of via de mail bij p.kooijman@pebaco.nl.

 1. Vrijwilligers voor hulp tijdens de kerstmarkt.

Zonder de hulp van vrijwilligers kunnen we de kerstmarkt niet organiseren. De organisatie zoekt vrijwilligers voor diverse activiteiten zoals de verkoop van kerststukjes, bloemen en planten, keuken etc.

U kunt zich aanmelden via de intekenlijsten in de kerk, telefonisch bij de ZWO leden of via de mail bij p.kooijman@pebaco.nl.

 1. Oproep voor 2e hands boeken

Heeft u nog 2e hands boeken beschikbaar voor de verkoop op de kerstmarkt. Wij kunnen een nieuwe voorraad goed gebruiken. U kunt de boeken afleveren in de kerk. Graag voor 2 december (in verband met sorteren).

 1. Spullen van waarde

Het kan voorkomen dat u in uw huis nog (waardevolle) spullen bewaard die u niet meer nodig heeft.

Wellicht wilt u deze spullen afstaan voor de verkoop voor het goede doel. Op de kerstmarkt hebben wij een kraam gereserveerd om deze spullen uit te stallen en te verkopen. U kunt deze artikelen schenken/afstaan voor verkoop op de kerstmarkt bij de ZWO stand. De opbrengst gaat naar het goede doel. Indien de artikelen niet verkocht worden, kunt u ze indien gewenst weer terug krijgen. Heeft u zulke artikelen neem dan contact op met de ZWO leden.

 1. Glazen potten, schalen en vazen, accessoires nodig

Met de knutselactiviteiten gaan wij waxinelichtjeshouders maken. Wij zoeken hiervoor glazen (jam)potjes.

De voorraad vazen, schalen en borden en mooie accessoires voor het maken van kerststukjes is uitgedund. Wilt u ons helpen de voorraad weer aan te vullen.

U kunt de glazen potjes, vazen, schalen en mooie accessoires afleveren in de kerk.

Voor wat de accessoires betreft moet u denken aan diverse versierselen die kunnen passen in kerststukjes.

 1. Kaarsen

Kaarsen in verschillen vormen en maten zijn welkom.

Namens de Commissie ZWO en de kerstmarktcommissie,

Kees Roodenburg, telefoon 682 08 97
e-mail: roodenburgkees@gmail.com
Peter Kooijman, telefoon 684 00 29
e-mail: p.kooijman@pebaco.nl.
Bert Berkhout, telefoon 681 79 44
e-mail: aberkhout1958@kpnmail.nl
KERSTMARKT LOTERIJ in de kerk De Open Hof, Schildmanstraat 72A te H. I. Ambacht.

Behalve de kerstmarkt organiseren we ook nog een loterij voor het Syrië – project. Op 1 November is de voorverkoop van de loterij gestart. Wanneer u iemand kent die dit doel wil steunen en/of aangelokt wordt door de prachtige prijzen, kunt u zijn naam en adres en tel. nr. doorgeven aan David Scheele tel 078-6813027 of e-mail davidscheele.hia@tele2.nl. Hij zal dan contact opnemen met u of als u dat wenst met degene die u opgeeft en doorgeven welke lotnummers de betrokkene krijgt.

Om 20.00 uur begint vrijdag 8 december 2017 de trekking van de loterij.

Kom er bij zitten met een kop soep want 60 prijzen trekken kost tijd!

Voor degene die 10 loten koopt is het eigenlijk geen loterij maar een bestellijst voor een fles wijn die kan veranderen in een verrassingsaankoop.

Een lot kost € 1,–. Bij aankoop van 10 loten hebt u altijd een resultaat. Òf u hebt een prijs òf u kunt een prima fles projectwijn ophalen. Dat kan na de trekking of na de kerkdienst de zondag er na of volgens de afspraak die uw lotenverkoper met u heeft gemaakt of door contact op te nemen met David Scheele. Wanneer u 13 januari 2018 de wijn nog niet hebt opgehaald, nemen we aan dat u de fles aan ZWO afstaat om voor het project te verkopen.

Op één nummer kan maar één prijs vallen ook al is het mogelijk dat de computer het nummer voor een tweede keer aanwijst. Er is geen discussiemogelijkheid over de regels.

Bij het trekken van de loten beginnen we bij de laagste prijs en vandaar naar boven. Dat betekent niet dat de waarde constant omhoog gaat.

Totaal 58 prijzen met een gemiddelde waarde van ongeveer € 29,– en 2 troostprijzen.

De prijzen zijn de volgende:

1e prijs Aannemingsbedrijf J.L. Rijsdijk rondvlucht met Jan Rijsdijk.
2e prijs Autoschade Van Gorp BV Alloygator (beschermers autovelgen)
3e prijs Verschoor serviceburo Stofzuiger
4e prijs De Groot Optiek De Schoof 142 zonnebril +/- € 99,–
5e prijs De Groot Optiek De Schoof 142 zonnebril,–
6e prijs De Groot Optiek De Schoof 142 zonnebril,–
7e prijs Morgana, slaapkamercentrum de Heer. Dekbeddenovertrek en 2 slopen. Dekbeddenovertrek en 2 slopen.
8e prijs Fysiotherapie Ambacht 2 maanden medische fitness
9e prijs Sign Power cadeaubon € 60,–
10e prijs Smit mode De Schoof 12 cadeaubon € 50,–
11e prijs Palm Party House 1 uur bowlen voor 6 personen
12e prijs Palm Party House 1 uur bowlen voor 6 personen
13e prijs Manifesto Cadeaubon € 30,–
14e prijs Willem Boon scharrelvleesspecialist Cadeaubon € 25,–Cadeaubon € 25,–
15e prijs Sparreboom auto Gratis airco reiniging
16e prijs Pieter van Dongen 2 massages
17e prijs Van Pelt kappers knipbeurt
18e prijs Van Pelt kappers knipbeurt
19e prijs Kapsalon PONS Knipbeurt
20e prijs Kapsalon PONS Knipbeurt
21e prijs De Heeren van Ambacht bon € 45,–  high tea voor 2 personen
22e prijs De Woonwulp interieurverzorging Cadeaubon € 25,–
23e prijs Manifesto Cadeaubon € 20,–
24e prijs Oosthoek rijwielhandel Fietscomputer
25e prijs Oosthoek rijwielhandel Fietscomputer
26e prijs Palm Party House 1 uur bowlen voor 6 personen
27e prijs Palm Party House 1 uur bowlen voor 6 personen
28e prijs KING kleding Cadeaubon € 20,–
29e prijs KING kleding Cadeaubon € 20,–
30e prijs Palm Party House 1 uur bowlen voor 6 personen
31e prijs Palm Party House 1 uur bowlen voor 6 personen
32e prijs Bella Milano fles Cerulli Spinozzi 2015
33e prijs My skin en feet , pedicure Danielle Visker pedicure bon
34e prijs Massagepraktijk-Ambacht Cadeaubon voetmassage € 20,–
35e prijs Praktijk@Balans setje natuurlijk crèmes op basis van schapenwolvet
36e prijs Praktijk@Balans setje natuurlijk crèmes op basis van schapenwolvet
37e prijs Voordijk bakkerij Waardebon van € 15,–
38e prijs Voordijk bakkerij Waardebon van € 15,–
39e prijs Van der Spoel, bakker Slagroomtaart voor 10 personen
40e prijs Livera cadeaubon € 10,–
41e prijs Livera cadeaubon € 10,–
42e prijs Livera cadeaubon € 10,–
43e prijs Livera cadeaubon € 10,–
44e prijs Livera cadeaubon € 10,–
45e prijs Jewelstore & more Waardebon van € 10,–
46e prijs Jewelstore & more Waardebon van € 10,–
47e prijs Jewelstore & more Waardebon van € 10,–
48e prijs van den Bor Visspecialiteiten Lourensplein Do Waardebon van € 10,–
49e prijs van den Bor Visspecialiteiten Lourensplein Do Waardebon van € 10,–
50e prijs van den Bor Visspecialiteiten Lourensplein Do Waardebon van € 10,–
51e prijs Joyful Juwels “wandplank”
52e prijs Mitra Waardebon van € 10,–
53e prijs Leoverhagen Slijterij & Wijnhandel WijnWijn
54e prijs Leoverhagen Slijterij & Wijnhandel WijnWijn
55e prijs Leoverhagen Slijterij & Wijnhandel WijnWijn
56e prijs Leoverhagen Slijterij & Wijnhandel WijnWijn
57e prijs N. D. de Koning Fruit/groentepakket
58e prijs G&W GezondheidsWinkel flacon douchegel
59e prijs, troostprijs Schoonrijdersclub in Dordrecht 2 keer gratis mee schaatsen2 keer gratis mee schaatsen
59e prijs, troostprijs Schoonrijdersclub in Dordrecht 2 keer gratis mee schaatsen2 keer gratis mee schaatsen