Commissie Vorming & Toerusting

Graag stellen wij ons aan u voor:

De commissie bestaat uit: Marianne Moerland, Jacqueline Brandenburg, Anja van der Weijde, Ria de Jong, Jacqueline Meijer en Ria Kool.

Marianne geeft als predikant ondersteuning, Ria is als ouderling verbonden met de kerkenraad en Anja en Jacqueline werken mee met het organiseren van activiteiten. Ria de Jong is onze notulist. We zijn blij dat ook andere gemeenteleden helpen.

Ons thema voor het kerkelijk seizoen:

Jaarlijks worden er activiteiten ontwikkeld binnen een thema. Het thema voor het seizoen 2016/2017 en 2017/2018 is:

“DEEL JE LEVEN”

We delen ons leven met velen. Met gezin, met vrienden, met collega’s, met gemeenteleden. We gaan relaties aan en verbinden ons met mensen, binnen maar zeker ook buiten de kerk. We verbinden ons met de gemeenschap om ons heen. Je leven delen begint klein. In het leven van alledag, thuis in het gezin, op het werk met collega’s. Maar we delen ons leven ook in de kerk, waar de generaties in gesprek gaan over hun ideeën en vragen, over hun leven en geloof. En buiten de kerk, met de mensen die op ons pad komen. We delen in vreugde en in verdriet. We delen in twijfel en in geloof. We delen met mensen die we zelf uitzoeken maar ook met mensen die we niet zelf uitzoeken maar ons nodig hebben.

Onze activiteiten:

Ons jaarthema biedt voldoende ruimte voor een variatie aan activiteiten.

  • Er zijn interessante sprekers uitgenodigd zoals: Heleen Polinder van Tear en Hella van der Wijst.
  • Ook dit jaar kunnen gemeenteleden het leven van kloosterlingen voor een weekend delen.
  • Er zullen verschillende gespreksgroepen starten.
  • Inmiddels is het vierluik met De Ark, de Bethelkerk en de Hoeksteen een traditie. Dit jaar sluiten zij ook aan bij ons jaarthema.
  • Een nieuwe kans om je geloof te delen is het ‘lied van de week’.

Het volledige overzicht van al onze activiteiten kunt u elders op onze site vinden.

Deel uw idee:

Activiteiten bedenken en organiseren vergt de nodige creativiteit en inzicht. Wij zouden het dan ook fijn vinden indien u met ons meedenkt. U kunt uw suggestie mailen naar riakool@xs4all.nl

Voor vragen kunt u altijd bellen met Ria Kool- van Mourik, tel 078 – 6812727.